• Plavecký výcvik pre 1. - 3. ročník: Super voda a kopec zábavy!

          • Od 3. do 9. apríla sme sa my, prváci, druháci a tretiaci, zúčastnili v plavárni na Mokrohájskej plaveckého výcviku. Počas piatich dní sme sa pod dohľadom skúsených inštruktorov učili plávať a zažili sme kopec zábavy.

            Začiatočníci sa skamarátili s vodou, učili sa splývať, dýchať a zabrať nohami. Pokročilí plavci už brázdili vodu ako delfíny a zdokonaľovali rôzne plavecké štýly. Všetci sme sa poriadne vyšantili a tešili sa z pokroku, ktorý sme urobili.

            Fotky z výcviku nájdete v našej fotogalérii, tak sa pokochajte! Uvidíte aj tretiakov Maxa a Benjamína ako nám sušia vlasy.

             

            Prečo sme vlastne plávali?

            • Aby sme sa naučili plávať a stali sa z nás super plavci.
            • Aby sme boli silnejší a šikovnejší.
            • Aby sme sa nebáli vody a verili si.
            • Aby sme poznali pravidlá bezpečnosti pri plávaní.

            Sme radi, že sme si to mohli užiť.

            Veľká vďaka patrí všetkým inštruktorom a pani učiteľkám, hlavne Zuzke Florišovej a Petrovi Vavákovi, ktorí sa o nás starali a vo všetkom nám pomáhali.

             

            Ešte pár infošiek:

            • Toto bol už druhý plavecký, spolu z našej ŠKD tento rok plávalo 96 detí
            • Pri plávaní sme používali skratku Č_O_P_U_Š – čapica, šľapky, plavky, uterák a šľapky. Vďaka tejto skratke sme v plavárni vôbec ale že vôbec nič nezabudli!

            • V autobuse naspäť sme buď spali alebo hrali s učiteľmi hry, napríklad sme si dávali otázky o sebe. Cesta nám tak rýchlo ubehla.
            • Počas výcviku sme nemali žiaden úraz.
            • Dostali sme zlaté medaily, nie sú až tak úplne zlaté, ale aj tak nás veľmi potešili.
            • Každý deň sme mali po plávaní nie asi sme ozaj dobré deti 😊

            Peter Vavák

          • Zápis do 1. ročníka

          • Tešíme sa na Vás budúci školáci na zápise do 1.ročníka ZŠ Plickova vo štvrtok 18.4. a piatok 19.4.2024 od 15:00 do 18:00 hodiny.

          • Deň otvorených dverí

          • Milí rodičia predškolákov, pozývame Vás na predzápisový Deň otvorených dverí v Základnej škole Plickova v stredu 10.apríla 2024, buď predpoludním od 9:30 do 11:30 hodiny alebo popoludní od 14:00 do 16:00 hodiny.

          • Plavecký výcvik prvákov

          • Plávanie je dôležitou súčasťou vývoja detí. Učí ich disciplíne, vytrvalosti a koordinácii pohybov. Zároveň je to skvelý spôsob, ako tráviť voľný čas.

            V dňoch 18. až 22. marca sa naši prváci zúčastnili plaveckého výcviku v plaveckom centre na Patrónke. Počas piatich dní mali možnosť zdokonaliť sa v plávaní, spoznať nové plavecké techniky a zažiť zábavu vo vode.

            Prvý deň bol zameraný na zoznamovanie sa s prostredím bazéna a s inštruktormi. Deti sa učili základné plavecké pohyby a hry vo vode. V nasledujúcich dňoch si precvičovali rôzne plavecké štýly, ako je kraul, prsia a znak. Inštruktori sa venovali každému dieťaťu individuálne a dbali na to, aby sa každý naučil plávať bezpečne a správne.

            Posledný deň každý malý absolvent kurzu dostal medailu z rúk svojho inštruktora. Plavecký výcvik bol pre prvákov veľkým zážitkom. Učili sa plávať, získali nové zručnosti a kamarátov.

            Fotografie z plaveckého výcviku si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

            Sme radi, že sme našim prvákom mohli dopriať tento zážitok.

             Peter Vavák a kolektív ŠKD

          • Fašiangy, Turíce ...

          • K Fašiangom patria sprievody, šišky a masky. Fašiangy sa považujú za obdobie hudby, tanca, zábavy a jedla.

            Začínajú sa hneď po skončení Vianoc po Troch kráľoch, trvajú až do Popolcovej stredy. Popolcovou stredou sa začína 40-dňový pôst pred Veľkou nocou. Aj my na škole sme ich oslávili, zatancovali sme si, zabavili sa a obliekli sme si masky... 

          • Školské maratónske hry

          • V rámci ČSOB maratónu, ktorý sa už niekoľko rokov organizuje v Bratislave, sa paralelne konajú aj Školské maratónske hry pre žiakov 1. - 4. ročníka základných škôl.V utorok, 6. februára, sme sa zúčastnili výberového kola v rámci mestských častí Bratislava-Rača a Bratislava-Nové Mesto. Zmerali sme si sily s ďalšími 16 družstvami. Zostavili sme dve družstvá, družstvo A. v zložení: Matúš (3.A), Matyas (2.A), Šimon (2.A), Lukéria (2.A), Minh Vy (2.A), družstvo B. v zložení: Maximilán (1.D), Ondrej (2.A), Marcus (2.A), Sofia (3.A), Anastasiia (2.B), Tomáš (1.B), Natália (1.B). I keď sme sa na prvých troch miestach neumiestnili, deň sme si užili a super sme si zašportovali.

            Peter Vavák

          • Prváci v kine

          • Ako to bolo s kinom...

            V pondelok, 29. januára sme sa všetci prváci našej školy vybrali po vyučovaní s našimi vychovávateľmi do kina v OC Vivo!

            Čakali nás hrdinovia z Labkovej patroly, ktorí si zahrali vo filme. 

            Presunuli sme pekne električkami, zvládli sme cestu, pohodlne sme sa usadili, chrúmali sme popcorn a popíjali džús. Bol to skvelý zážitok, ísť s kamošmi do kina. Tento zážitok nás nič nestál. Vlastne... 

            Peter Vavák

          • Spomíname na Vianočné trhy a dielničky

          • Pred Vianocami, vo štvrtok 21. decembra 2023, sa škola na Plickovej naplnila vianočnou atmosférou. Rozvoniaval punč, hrali koledy, v tvorivých dielničkách si deti s rodičmi mohli vytvoriť s pomocou pani učiteliek vianočné dekorácie pre radosť. Kto mal chuť, mohol si zadovážiť niečo z našich prác a vianočných výrobkov, ktoré sme vyrobili v školskom klube. Po chodbách sa prechádzali rodičia s deťmi, niektorí si prišli niečo vyrobiť, pozrieť sa na sprievodný program,  podporiť deti kúpou výrobkov, alebo si len posedieť pri punči s inými rodičmi. Veľa rodičov sa zapojilo do prípravy, tak sme mali možnosť počúvať živú hudbu, ochutnať čokoládu z pravej čokoládovej fontány alebo vidieť na vlastné oči tancujúceho ľadového medveďa. Naše výrobky mali veľký úspech a zarobili sme si na kino. 

            Šepká sa, že vznikla tradícia. 

            Skvelí rodičia s ochotnými učiteľmi nám i deťom pripravili ten najkrajší darček. 

            Zážitok, na ktorý budeme so sladkým úsmevom spomínať ešte dlho.

            Peter Vavák

          • Riaditeľské voľno

          • Oznámenie o riaditeľskom voľne

            Riaditeľ Základnej školy, Plickova 9, Bratislava, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 1.2. a 2.2.2024 (štvrtok a piatok)                                                                                              žiakom Základnej školy Plickova 9 z prevádzkovo-organizačných dôvodov.

            Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 5.2.2024. Vo štvrtok 1.2. a piatok 2.2.2024 budú všetci žiaci odhlásení z obeda. V čase riaditeľského voľna nebude v prevádzke ani Školský klub detí.                                                   

            Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD.                                                                                                                                  riaditeľ školy

            Oznam_-_riaditelske_volno_1.2._a_2.2.2024.pdf

          • Spomienka na vianočnú Bratislavu

          • V utorok 19. decembra 2023 sme sa žiaci 2.C a 3.A spojili a vybrali sa na prechádzku po vianočnej Bratislave. Prešli sme legendami opradenou Michalskou bránou, vošli sme do Dómu sv. Martina. Historickými uličkami sme sa poprepletali na Hviezdoslavovo námestie a na Hlavné námestie, kde sme na vianočných trhoch už plnými dúškami vychutnávali vianočnú atmosféru nášho hlavného mesta plnú nádherných vôní a melódií. Kúpili sme si tu niečo maličké pre seba či našich najbližších. Pri historickej budove SND sme si porozprávali niekoľko zaujímavostí o Bratislave a príjemné dopoludnie sme zakončili v útlej čoko-kaviarničke, v ktorej sme sa zohriali pri šálke horúcej čokolády. Už sa všetci veľmi tešíme na Štedrý deň. Hurá Vianoce!

          • Prerušenie prezenčnej formy vyučovania

          • Oznámenie o mimoriadnom prerušení prezenčnej formy výučby

             

            Riaditeľ Základnej školy, Plickova 9, Bratislava, na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave a v zmysle usmernenia MŠ SR č.15/2005-R podľa čl. 5, odseku 2 písmena c) a so súhlasom zriaďovateľa školy

            prerušuje prezenčnú formu výchovno-vzdelávacieho procesu

            v dňoch 18.1. až 22.1.2024

            žiakom Základnej školy Plickova 9 v Bratislave

            Vyučovanie bude pokračovať v utorok 23.1.2024.

            Dňa 18.1., 19.1. a 22.1.2024 žiaci budú odhlásení z obeda. Žiaci dostanú dištančné úlohy na opakovanie učiva. V čase prerušenia prezenčnej formy výchovno-vzdelávacieho procesu nebude v prevádzke ani Školský klub detí a ani krúžková činnosť.

             

            Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD.

            riaditeľ školy

            Prerusenie_prezencnej_formy_vyucby_.pdf

          • Riaditeľské voľno

          • Oznámenie o riaditeľskom voľne

            Riaditeľ Základnej školy, Plickova 9, Bratislava, v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa § 150 odsek 5 a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka a po dohode so zriaďovateľom udeľuje

            riaditeľské voľno dňa 22.12.2023 (piatok)

            žiakom Základnej školy Plickova 9 z prevádzkovo-organizačných dôvodov

            Vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách v pondelok 8.1.2024. V piatok 22.12.2023 budú všetci žiaci odhlásení z obeda. V čase riaditeľského voľna nebude v prevádzke ani Školský klub detí.

            Mgr. Peter Samuel Tóth, PhD.

            riaditeľ školy

          • Prišiel k nám aj Mikuláš

          • Tento rok sme boli plní očakávania viac ako inokedy, nevedeli sme, či Mikuláš nájde našu novú školu a poteší nás svojou návštevou. Keď sme počuli na chodbách zvonček počas hodiny, spozorneli sme. Do každej triedy zavítal Mikuláš aj s pomocníkmi a rozžiarili sa nám očká. Z čerta šiel aj trochu strach. Mikuláša sme privítali básničkami, pesničkami a na tento deň budeme dlho spomínať aj vďaka fotografii na pamiatku.  

            Dostali sme krásny balíček plný dobrôt a sľúbili sme mu, že budeme poslúchať a učiť sa. Tento deň nemohol byť krajší, vonku nám napadal čerstvý sneh. Vzácnu návštevu sme naposledy pozdravili zamávaním, mal pred sebou ešte ďalekú cestu. Ďakujeme za dobroty, dobrú náladu a tešíme sa na milé stretnutie znova o rok.  

            Peter Vavák

          • Bábkové divadlo v NKD pre ZŠ Plickova

          • Po jesenných prázdninách nás navštívilo Bratislavské Bábkové divadlo. MÚ nám prepožičal Nemecký kultúrny dom, aby bol zážitok z predstavenia čo najlepší. Videli sme úžasnú inscenáciu „ Dlhý, bruchatý a okatý“, v ktorej sme spolu s princom a jeho pomocníkmi ustrážili princeznu. Z Nemeckého kultúrneho domu sa v tento deň ozýval nielen smiech, ale aj úžasný spontánny krik „vstávajte“ pri budení princa a jeho pomocníkov, keď už po namáhavých dňoch zaspali. Našťastie deťom sa podarilo všetkých včas zobudiť, aby princeznu vrátili do svojej komnaty. Príbeh skončil happyendom a deti sa s krásnym zážitkom vrátili do školy 😊.

          • Zapojenie sa do projektu Divadla Nová scéna "Dáš to"

          • November prišiel do našej školy s kultúrou. Žiaci 1. ročníka sa zapojili do projektu Divadla Nová scéna, kde pomáhali svojími kresbami portrétov kamaráta dotvoriť scénu novej inscenácie „Dáš to“. Najlepšie výtvory budú používané na predstaveniach. Tak, kamaráti, nájdete sa?

            Ak sa chcete zabaviť, vrátiť sa do školských čias, zaspomínať si na mladosť a pozrieť si výtvory detí - vrelo túto novú komédiu v Divadle Nová scéna odporúčame.

            Silvia Košická

          • Plody záhrad v jesenných aranžmánoch

          • Koniec októbra sa v našej škole niesol vyrábaním jesenných aranžmánov detí a ich rodičov. Vystavených bolo nádherných 70 výrobkov. Výrobky boli úžasné a nebolo v našich silách vybrať ten najkrajší. Všetky boli vyrobené s precíznosťou, láskou a odhodlaním byť ten najkrajší. Veď posúďte sami... Zúčastneným deťom a ich rodičom ďakujeme.

          • Návšteva Centra voľného času

          • Dňa 10.10.2023 naša 1.B navštívila Centrum voľného času (CVČ) Hlinícka. Deti mali možnosť si vyskúšať prácu s drôtom. Práca ich veľmi bavila, boli zaujaté, aktívne. Vyrobili si pekné predmety, ktoré si odniesli domov na pamiatku.

          • Imatrikulácia prváčikov

          • Naša škola, ZŠ Plickova 9, je hrdá, že tento školský rok ju navštevuje 113 detí, ktoré usilovne pracujú v piatich triedach. Pod vedením usmievavých pani učiteliek sa snažia denne dosiahnuť čo najlepšie výsledky, veď koniec - koncov to aj sľúbili hneď prvý školský deň, svojim Prváckym sľubom.

            Bol to pre nich celoživotný, nezabudnuteľný zážitok, ale piatok 20. 10. 2023 na nich čakal ďalší slávnostný deň. Každá trieda krátkym programom dokázala, že za pár týždňov sa všeličo naučili. V školskej telocvični zazneli básničky, pesničky i tančeky.

            V závere IMATRIKULÁCIE pán riaditeľ Mgr. Peter Samuel Toth, PhD. pochválil prvákov za pekný program, zaprial im, aby sa im darilo celý školský rok a pasoval ich veľkým "ceruzkovým mečom" za ozajstných prvákov.       

                                                                      Viera Palúšová

          • Záložka do knihy spája školy

          • Žiaci našej školy sa počas septembra zapojili do projektu „Záložka do knihy spája školy“. Vyrobili sme 170 krásnych záložiek, ktoré putovali na Základnú školu F. J. Řezáče v Liteni do Českej republiky. Naše záložky sa deťom veľmi páčili, dokonca nám poslali aj fotografiu :o). Na revanš aj naši žiaci dostali záložky od detí z Čiech.